Alcoholisare necesse est.

Piárium

Lelőttek egy farkast - ki lesz a következő?

2015. november 04. - Hippi Kriszta

Na most, tegyük fel, hogy a leragasztott szemű Dezsőke ellóg az óvodából, még uzsonna előtt éhesen. A közértes lehúzza a fémrolót és elzárja a parizereket, mert Dezsőke az éhes óvodás a közelben lófrál. Joli néni magasabb polcra teszi kívánatos barackbefőttjeit.  Az óvónéni töltött puskával vadászatra indul, zsebében éles töltény és cukorka. Gyorsan szedi a lábait mert tudja, az éhes óvodásnál nincs veszélyesebb: Hegyes tejfogak, tömpe ujjakon éles körmök, halkan suhanó szandálkák. Az óvodás nem válogat, letapossa a virágokat, meghúzza a cica farkát.

Na, értitek már? A farkas az óvodás. Az élet az úr, ami előtt mindannyiunknak meg kell hajolni.

A cöpis pöffeteg

Szombat este azt ünnepeltük a bandával, hogy végre felvettük a Pandadalt. Nem lennék most a multik és a környezetszennyezők helyében, de erről majd később.

Miki hozta az Arany Ászokat, Sámán pedig a hernyót és a cöpit. Én vittem azért magammal a biztonság kedvéért egy-két sovány dzsointot is. Na, mondok, lesz itt lecsózás hajnalig! Lett is, de máshogy.

Tovább

Csengőhang nyugdíjasotthonba

A minap az egyik áruházban láttam néhány fura telefont. Hatalmas gombjaik voltak és régi-fajta kijelzőjük. Megkérdeztem az eladót, hogy mik ezek, és azt mondta, hogy idős embereknek csinálták, afféle nyugdíjas telefonnak. Nem akartam elhinni! A nagyim fent van fészbukon, okostelója is van, miért kéne neki egy ilyen izé?

Tovább

Cápa támadja a komlói csirkéket?

Pacek bá főzte fél komlónak a hidegen komlózott zugsört, amíg a kékek le nem kapcsolták. Volt neki egy kutyája, a Cápa. Pacek bá nem hitt a kutyaiskolákban, de úgy általában az iskolákban sem, így Cápának az elejétől kezdve világossá tette, hogy magának kell beszereznie a vacsorára valót. Cápa pedig be is szerezte.

Tovább

Nyugodj Békében Leonard!

Az exem vitt be a Star Trek világába. Egy fura és régi sorozatot mutatott, ahol egy jóképű sármőr vezette legénység keveredik mindenféle kalandokba egy csillaghajón. A főszereplő mégsem igazán a szexi kapitány, hanem a csipetfülű Mr. Spock volt, akit a világ egyik legmelegszívűbb színésze Leonard Nimoy alakított. Szinte rögtön beleszerettem.

Tovább

Zárolták a befektetési számlám, végveszélyben a blog!

Hát, megint átgázolt rajtam a történelem. Nyaranta mindig a Balatonnál ördögbotozok vagy énekelek, a pénzt pedig félre szoktam tenni, hogy egyszer lehessen egy saját VW hippifurgonom. Ősszel rábeszéltek, hogy forgassam meg kicsit, erre most ugrott az egész. Többet nem dugok brókerrel, az fix.

Tovább

Náthás kacsákat gyilkol az állam

Most olvasom, hogy találtak néhány náthás kacsát Békésben. Az állam úgy döntött, hogy vágóhídra küldi az összes kis csőröst a környéken! Lemészárolják őket, mint az állatokat. Hol az emberség? Ha holnap Békásmegyeren tüsszent egy óvodás, akkor darálóba küldik az egész lakótelepet?!

Tovább

A magányos hobó jól megdzsamalázott

A dzsamalázás ősi magyar alkoholista hagyomány, apró szeszes italok fogyasztását jelenti. Némelyik műanyag üvegcsében is kapható a nagyobb rákkeltő hatás érdekében, de a többségük üveges. Dzsamalázni általában esti órákban, kisboltok előtt az utcán szoktak az emberek.

Tovább

Az igazság az IPA sörökről

Biztos minden lelkes sörfogyasztó hallott már az IPA sör eredetéről. A XVIII. században az angolok szerettek volna sört exportálni Indiába, de az édeskés Porterek megromlottak az úton, ezért extra adag antibakteriális hatású komlóval tartósították a söröket, s így megszületett az India Pale Ale. Az érdem egy Hodgson nevű sörfőzőé, aki letarolta találmányával az indiai piacot. Nos, ez kamu. Ha érdekel az igazság, olvass tovább!

Tovább